skip to Main Content

5 Dingen die je moet overwegen als je een kat gaat adopteren

Heb je interesse in een kat? Er zijn namelijk enkele punten die jij dient te overwegen alvorens je deze stap onderneemt. Dit komt, omdat het van belang is dat jij je op jouw gemak dient te voelen. Hieronder hebben wij vijf punten voor je opgesomd die je dient te overwegen bij het adopteren van een kat:

  1. Het bezitten van een kat kost tijd, energie, aandacht en geld

Een huisdier hebben vergt veel tijd. Denk er maar aan dat dit dier dient te douchen. Daarnaast vergt het bezitten van een kat ook energie, omdat katten van spelen houden. Als eigenaar van een lieve kat, wens je het dier zoveel als mogelijk aandacht te geven door met hem/haar te spelen. Tot slot vreet het bezitten van een kat ook nog jouw geld. Je kunt hierbij denken aan het feit dat gezonde katten altijd kwalitatieve kattenvoer eten. Een van mijn betere vrienden is een fotograaf Oss maar houdt ook enorm veel van dieren. Hij is een van de bedenkers van dit artikel.

2. Het gepraat van een kat

Katten praten heel veel. Heb je wel eens nagedacht of je tegen het gemiauw kan? Let er wel op dat je in jouw vrije tijd, na een drukke dag gehad te hebben, het liefst geluidloos in slaap wilt vallen. Het enige wat katten in mind hebben, is dat zij altijd aandacht willen van jou. Op welke manier zou jij jouw vrije tijd dan besteden? Zou je kiezen voor een geluidloze slaap of het continu gepraat van de kat?

3. De Soort kat

Kies je ervoor dat jouw kat naar buiten mag om muizen te vangen of prefereer je een kat die in huis blijft? Een kat die jaagt is braaf, maar soms kiest de mens er bewust voor om hun kat in huis te laten. Indien je voor de laatste optie kiest, is het dan belangrijk dat jij jouw kat voldoende prikkels aanbiedt om zich aan zijn/haar behoefte te voorzien. Het is altijd belangrijk om ook te weten dat niet alle katten bestemd zijn om die binnen in huis te houden.

4. Het verzorgen van de kat, indien je niet thuis bent

Stel je maar eens voor dat jij jouw kat sinds het begin getraind hebt om twee keren per dag te eten. Heb je eraan gedacht wie jouw kat zal voeden wanneer je bijvoorbeeld overuren moet maken op het werk? Dit punt is vooral belangrijk wanneer je niet een ieder vertrouwt met jouw huisdier.

5. De medemens versus de kat

Heb jij huisgenoten die niet tegen katten kunnen, omdat zij simpelweg allergisch zijn tegen hun haartjes? Wat dacht je dan van bezoekers? Het vacht van katten vallen snel en veel af en indien jouw medemens er niet tegen kan, heb je dan een probleem.

Aan de hand van het artikel hierboven, hopen wij dat wij jou voldoende geïnformeerd hebben. Knuffelen met een kat kan een ieder, maar het onderhouden daarvan zorgt voor heel veel stres soms. Alvorens je een kat adopteert, raden wij je aan om op de vijf bovengenoemde punten te letten. Tot slot wensen wij jou veel succes toe in de keuze die je zal maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.